The CIC seeks to promote the Peruvian cacao sector.
The CIC promotes the development of scientific knowledge.
We use a holistic approach along the entire value chain.
Selection and improvementof cacao varieties
Products and Services forthe cacao sector
Optimization of thecacao organoleptic quality
Chocolate School
Specialized Cacao Courses
Development of Digital Tools
Maximization of industry potential of cacao by-products
19 / 10 / 2016
CIENCIACTIVA presented the CIC
26 / 07 / 2017
El CIC presente en el VIII Salón del Cacao y Chocolate
31 / 07 / 2017
Participación en el Encuentro Macrorregional Centro
22 / 09 / 2017
First CIC Course / Workshop
05 / 01 / 2018
Presentación del libro “Cacao Chuncho del Cusco”
13 / 09 / 2018
Cierre del proyecto "Elaboración de productos a base de la pulpa de cacao"
26 / 09 / 2018
International Training Workshop: Cocoa Liquor Sensory Evaluation
19 / 11 / 2018
Participación en el 4to Foro regional del cacao " Por la competitividad del cacaocultor de la subregión de Urabá" - Colombia
23 / 11 / 2018
El CIC presente en el 5to Seminario Internacional "Saberes y Sabores de Cacao Aromas de Paz", Bogotá - Colombia
13 / 12 / 2018
Curso virtual "Fertilización en el cultivo de cacao"
Our Partners